Welkom bij mijn allereerste blog!

In deze blog lees je alles over mijn ervaringen in het eerste jaar van de opleiding Luchtvaartdienstverlener. Het jaar is nog niet volledig voorbij, want momenteel loop ik stage in een hotel. Maar hier kom ik straks nog op terug!

Het begon allemaal eind 2019. Ik had mijn opleiding als Beauty Artist afgerond. Die jaren waren voor mij best druk, dus had ik besloten een tussenjaar te nemen. De bedoeling was om dat jaar te gaan reizen met mijn vriend en naar veel festivals te gaan. We hadden al een aantal festivals op de planning staan en hadden er enorm veel zin in! We keken het meest uit naar Defqon.1, By The Creek, Smeerboel en ga zo maar door ;). Helaas werd het een tussenjaar met veel leuke plannen naar een jaar van veel binnen zitten en eigenlijk bijna niks kunnen doen.

Ik zat al heel lang met het idee in mijn hoofd om stewardess te worden. Ik weet alleen niet wat mij telkens tegen hield. Elke keer als ik een vliegtuig en de stewards/stewardessen zag werd ik al super excited. Ik besloot om me er meer in te gaan verdiepen en naar open dagen te gaan. Ik volgde al een tijdje een blogger die op het Albeda College in Rotterdam heeft gezeten. Ze heet Demi Bonita, wellicht ken je haar al. Ze is momenteel stewardess bij TUI fly en heeft echt geweldige foto’s! Ik had haar voor wat informatie gevraagd (ondertussen ook al ingeschreven en naar de opendag gegaan) en voor ik het wist was het al 19 december 2019. De intakedag!! Ahh wat spannend vond ik dat! Ik had de metro ruim optijd genomen en ja hoor, ik had dat ongeluk weer. De metro had storing…. Ik schoot gelijk al in de stress en was al bang dat ik het gelijk niet meer zou worden. Ik had even gebeld naar het Albeda en het was geen groot probleem want veel andere hadden hetzelfde probleem. De storing was namelijk door heel Rotterdam. De intake dag was een lange dag maar wel leuk! We moesten onszelf voorstellen in het Nederlands en in het Engels, een wat persoonlijker gesprekje (ook word er gevraagd of je tattoo’s of piercings hebt), een groepsopdracht (om te kijken hoe je samenwerkt, het is natuurlijk erg belangrijk als stewardess dat je goed kunt samenwerken) en een rollenspel (dit is dat ze kunnen zien hoe je handelt in bepaalde situaties). De dag zat erop en ik had er een erg positief gevoel over. Ik vond het ook wel leuk dat je ook werd beoordeeld door echte stewards/stewardessen die ook op het Albeda hebben gezeten. De weken erna waren best zenuwslopend. Ik hoopte zo erg dat ik zou worden aangenomen! Een aantal weken daarna viel er een grote envelop op de mat. En ja hoor. Ik was aangenomen!!! Zo blij! De maanden daarna gingen ondanks dat we niks konden doen toch best snel! 10 juni was de dag dat ik mijn uniform kon gaan passen. Ik keek daar ook zo erg naar uit! Vervolgens ben ik samen met mijn vriend, eind juli, naar Zakynthos gegaan. Hier zal nog een aparte blog over komen!

Dinsdag 1 september 2020 was de introductie dag. Suuuper spannend, allemaal nieuwe mensen en docenten. Met wie kom je in de klas?? Ik had wel eens contact met Vera, we wisten van elkaar dat we dezelfde opleiding zouden gaan volgen. En hoe toevallig, we zaten in dezelfde klas! Donderdag 3 september hadden we nog een introductiedag. De week daarrna begonnen de echte lessen. De eerste anderhalve maand zaten we nog op de oude locatie. We gingen maar voor 1 dag in de week naar school, voor 3 uurtjes. Super jammer maar het was niet anders. Je wilde je andere klasgenoten leren kennen maar dat ging zo lastig. Gelukkig heb ik een leuke klas en heb ik leuke meiden ontmoet! Na de herfstvakantie gingen we naar de nieuwe locatie van het Albeda RTHA college. We zitten precies naast Rotterdam The Hague Airport en hebben dus ook uitzicht over de start- en landingsbaan. 1 woord, 8 letters, GENIETEN. Ik dacht al: ”ik hoop niet dat ik snel word afgeleid door alle vliegtuigen die opstijgen en landen”.

IMG_7968 2

De maanden daarna vlogen voorbij. Ik vond het super jammer dat onze talenreis naar Alicante en de Axxicom stage niet doorgingen vanwege corona. Vooral Alicante was wel iets waar ik me enorm op had verheugd. Een aantal dagen doorbrengen in Spanje, de Spaanse taal leren en je klasgenoten beter leren kennen. Ook had ik me enorm verheugd op de buitenland stage. Ik zag me al helemaal gaan naar Valencia of Barcelona. Al die dingen waar ik me zo had op verheugd, vielen allemaal weg. Ik baalde zo erg, maar heb het wel geaccepteerd. Het is nou eenmaal hoe het is. Iets waar ik soms nog steeds wel aan moet wennen is het online les krijgen. Ik heb veel liever les in een lokaal, thuis raak je zo snel afgeleid en heb je weinig concentratie. Gelukkig zijn de lessen cabine en passage altijd wel fysiek op school. Dit zijn de praktijk lessen. Dat zijn natuurlijk de leukste vakken. Je leert zoveel leuke dingen, maar ook dingen die je van tevoren echt nooit zou weten. Er komt veel meer bij kijken dan alleen een hapje of een drankje serveren aan boord zoals de meeste denken ;). Ook mochten we, 18 februari, uit het vliegtuig springen bij een “Emergency Procedures” les. Dat was echt suuuper vet! Pakken aan, cabine vol met rook, noodverlichting aan, deur openen & JUMP AND SLIDE. Natuurlijk hoop je dit nooit in het echt mee te maken, maar als oefening is het super vet! Wel opletten voor je handen tijdens het glijden, anders kan je brandwonden krijgen… Dit zijn zulke leuke lessen, hier doe je het gewoon voor! Leuk om te zien hoe iedereen dan zo in teamverband werkt, wat natuurlijk erg belangrijk is. Ook waren we bezig met de “Safety Instructions” aan boord. Dit gaan we weer verder oppakken in het 2de jaar.

Momenteel ben ik bezig met mijn stage. Ik loop nu stage in een hotel als Duty Manager. Vanwege bepaalde redenen hou ik de naam van het hotel nog even voor me. Deze stage is gedurende een periode van 20 weken, 800 uur. Dit gaat een drukke maar ook zeer leerzame tijd worden! Het is ook super gek dat de tijd zo enorm snel gaat. Na mijn stage zit ik alweer in mijn 2de jaar, hoe bizar. Voor ik het weet mag ik gaan solliciteren voor een eind stage ;). Natuurlijk hoop ik dat ik die bij TUI fly mag volgen, maar gelukkig ik heb nog wel een tijdje om daar goed mijn best voor te doen. Je cijfers en aanwezigheid moeten in orde zijn, anders kan je het wel vergeten. Je zal daar namelijk een initial moeten behalen. Weken vol leren en trainingen, echt mega zwaar. Zo besef je maar dat je niet 1-2-3 stewardess wordt. Maarja tegen die tijd zal ik je alles over mijn ervaring vertellen!

Voor nu houd ik het even hierbij. Heb je een vraag? Je kan me altijd een berichtje sturen op instagram of mailen. Heb je eventueel leuke vragen om in een blog te beantwoorden? Laat het mij dan weten!

Bedankt voor het lezen & tot de volgende blog!

Veel liefs,

Kimberly Tieleman